Skip to main content

Mă gândeam după tura din weekend că facem parte din neamul pe care ”îl trage curentul” și care răcește foarte ușor dacă stă în încăperi/mașini cu aer condiționat și apoi iese la căldură. De câte ori nu ați auzit asta? Măi dar când ne apucă pasiunea moto, când mergem prin caniculă, frig, ploaie, ceață…toate în aceeași zi uneori, nu mai avem nimic 😊 Se pare că leacul pentru sensibilitățile la răceală este chiar pasiunea pentru ceea ce faci.

Dacă treci peste panicile de tipul ”ce fac dacă mă prinde ploaia?”, ”dacă mă ud?”, ”dacă mor de cald?”, ”dacă o să dârdâi de frig?” descoperi un alt beneficiu al motociclismului.

Te apropie iar de natură vrei-nu vrei și face din tine un meteorolog mai tare ca Busu. Asta pentru că înveți să miroși ploaia de la câțiva km distanță, știi să spui câte grade sunt fără să te uiți la termometru și îți dai seama rapid când picăturile de ploaie amenință să se transforme în grindină.

Și dacă partea asta sună bine, să fim și realiști. Ca motociclist, nu vei avea milă din partea vremii. Da, ai echipament care te ajută și este bine să îl folosești, dar, dacă ești genul care merge în ture de sute de km, nu te gândi nicio clipă că nu vei…

….simți la un moment dat cum este să conduci în ploaie torențială, uneori fără să fi apucat să te echipezi

….simți cum soarele te arde nemilos. Și nu, nu ai ce să faci decât să înduri cu stoicism și să oprești des pentru pauze de hidratare. Opțiunea de a mai da jos din echipamentul de protecție nu trebuie să existe. Așa ajungi să îți antrenezi psihicul să suporte și să te ajute să tolerezi cât mai bine situația

…tremura de frig cu ghidonul în mână. Oricât de echipat și de precaut ai fi, sunt slabe șansele de a nu te prinde o zonă cu temperaturi scăzute prin călătoriile tale când nu erai pregătit. În turele lungi de vară, străbați zone cu diferențe de temperatură și de 15 grade. Nu poți opri la fiecare pas să adaptezi echipamentul.

Cel mai important este să vezi că treci peste toate și uneori nici măcar nu este așa rău cum îți imaginai. Așa face motociclismul minuni din noi – ne întărește și ne arată că lucrurile de care ne temem când ne gândim că s-ar putea întâmpla nu sunt atât de greu de dus când se și întâmplă.

Leave a Reply