Skip to main content

Trebuie să știu să merg pe bicicletă ca sa pot să merg cu motocicleta?

O întrebare pe care am tot auzit-o de când am intrat și eu pe tărâmul celor pasionați de mersul pe 2 roți. Sigur că un instructor vă poate da un răspuns avizat cu explicații bune. Eu vă pot da doar exemplul meu personal.

Pe scurt puteți ajunge să mergeți cu motocicleta chiar dacă nu știți să faceți jonglerii cu bicicleta.

Dezvoltând subiectul …

Eu am învățat să merg pe bicicletă pe la 25 de ani…poate chiar mai târziu. Este evident ca nu am ajuns să excelez în domeniu. Am o bicicletă ieftină cu care am luat niște trânte memorabile prin păduri și de care mă bucuram de câteva ori pe an….acum chiar mai rar. Așadar, aptitudinile de biciclistă nu au fost un atu pentru mine când am început școala moto. Țin minte că atunci când nu reușeam să înțeleg cum e cu opturile, unul dintre instructori a strigat la mine:

”Tu cu bicicleta știi să mergi?”.

Am răspuns timid că ”Da…”.

”Doar drept, așa, sau știi să iei și viraje?! Mergi și exersează opturile cu bicicleta și ne vedem la ședința următoare!”

Acum…cine mă știe știe și ce a urmat. Zile la rând de mers la 6 dimineața în parc cu jaloanele în brațe, scrijelind pedalele de la bicicletă pe asfalt încercând să fac opturi cât mai stânse

Mi-au ieșit într-un final și cu motocicleta. Cât a fost datorită exercițiilor cu bicicleta nu aș putea spune exact, dar probabil măcar puțin tot a contat.

Morala, în cazul meu: cred că poți ajunge să mergi cu motocicleta și fără să fii un talent la mersul pe bicicletă. Experiența bicicletei însă ajută. Probabil celor pentru care ciclismul nu mai are mari secrete le este mult mai ușor să învețe manevrele pe care trebuie să le facă în poligon cu motocicleta.

Eu sunt însă dovada vie că se poate și doar cu multă muncă și tone de exerciții.

Leave a Reply